joi, 23 mai 2013

Lumea de azi, un camp de lupta...

sau.......explicarea  pe intelesul tuturor a REALITATII !!!

Lumea de azi nu reprezinta altceva decit cimpul de lupta al celui de-al treilea razboi mondial.
 Da, oameni buni, traim in mijlocul celui de-al treilea razboi mondial fara sa o stim !
Germania si China au inteles primele 
ca razboaiele moderne sint razboaie economice, ca tarile nu pot fi supuse prin violenta, dar pot fi cucerite economic. SUA n-ar fi putut ingenunchea niciodata Vietnamul, n-ar fi putut subjuga niciodata poporul vietnamez, n-ar fi putut niciodata sa-i impuna prin violenta un regim politic. Acest lucru este insa posibil azi, dar nu prin violenta – astazi tarile sint cucerite, popoarele sint subjugate, 
asuprite la fel ca in Evul Mediu, dar prin mijloace pasnice.

 La ora actuala in lume se disting doua mari strategii, doua linii de abordare a viitoruluimetoda americana care pastreaza linia ideologica clasica, aceea a controlului si dominatiei armate si noua linie, metoda chinezo-germana care merge pe o cale nonviolenta, pe o cale pasnica, dar incununata de succes.

 America plateste un greu tribut lipsei de istorie, de cultura, de civilizatie, de intelepciune – America nu a reusit sa invete de la istorie ca popoarele nu pot fi cucerite prin forta, ca nicio cucerire prin forta nu rezista timpului.
 Chinezii si germanii au invatat insa acest lucru de la istorie... ei stiu astazi ca e mult mai ieftin si mai trainic sa cumperi o tara decit sa o bombardezi si sa o distrugi. E ca si cu o femeie... prin forta ai putea sa o posezi, dar nu va fi niciodata a ta... cu o floare, cu un inel, cu un sirag de sticla colorata o poti avea pe tava fizic, sufleteste, dar- mai mult, o poti pune sa munceasca pentru tine, sa-ti gateasca,  sa spele, sa te maseze si sa-ti creasca copiii de buna voie, cu zimbetul pe buze.
 Sistemul barbar de dominatie a lumii practicat de americani a dat gres. America a pierdut deja rolul de conducator al lumii...

DACA SECOLUL 20 A FOST AL AMERICII, SECOLUL 21 ESTE AL CHINEI.
Cum sa mai poti conduce lumea, cum sa-ti impui deciziile in fata Chinei cind guvernul tau datoreaza peste 1.000 miliarde de dolari Chinei ?
 Cum sa mai poata manipula SUA voturile in ONU si Consiliul de Securitate cind toti votantii datoreaza bani Chinei ?
 Cum sa refuzi China cind esti pasuit la plata datoriei ? 
 Cum sa refuzi China cind China este cel mai important cotizant la FMI si toata planeta este datoare vinduta la FMI ?
 Cum s-a ajuns aici ?
 Prin multa intelepciune si strategia luminata a conducatorilor chinezi de la Deng Xiao Ping incoace.
 In urma cu 20 ani,  China  a ales drumul muncii si al sacrificiilor.
  China  a acumulat putere pe spatele chinezului de rind care a muncit pina la epuizare pentru o farfurie de orez, sacrificind astfel bunastarea poporului in favoarea cresterii puterii statului chinez.
 China produce de 20 ani ieftin.
 Daca e ieftin, se exporta de 20 ani intr-un ritm indracit catre societatea de consum occidentala...
 Statul chinez beneficiaza de sume uriase provenite din exporturi in timp ce importurile sint mult mai mici.
 De 20 ani China are an de an excedente uriase ale balantei comerciale – exporta mult mai mult decit importa.
 De 20 ani China stringe, acumuleaza bogatiile lumii.
 Ce inseamna excedentul balantei comerciale ? Inseamna nimic altceva decit ca bogatia intra in tara ca un fluviu urias de comori.
 Ce inseamna deficitul balantei comerciale ? Inseamna ca o tara importa mai mult decit exporta, inseamna ca fluvii de bani se scurg din tara cum ti se scurge apa printre degete, inseamna ca - cel putin teoretic, in anul respectiv, sint mai putini bani, mai putina valoare in tara respectiva. Daca acest deficit nu este datorat investitiilor in tehnologie care sa asigure pe termen scurt inversarea balantei comerciale, tara respectiva pierde bogatie, pierde avutie nationala, pierde in termeni reali nivel de trai.
 Acest lucru nu este palpabil, nu se vede, nu se simte concret... cel putin nu imediat, dar daca dintr-o tara ies an de an bani... cu timpul, cel putin in termen teoretici, ramin tot mai putini bani.
 Sigur ca acest lucru poate fi compensat prin intrari de bani provenite din investitii straine sau repatrieri de numerar de la cei ce muncesc in strainatate, sau credite internationale, dar sa nu ne furam caciula singuri... investitiile straine, aportul de capital strain e de fapt un rau mai mare decit deficitul balantei comerciale.
 Aceste investitii straine inseamna cumparari de terenuri, de exemplu si atunci ai mai pierdut o bucatica de tara... cumparari de resurse si zacaminte minerale si ai mai pierdut o bucatica de tara... fara tancuri si fara bombardamente. 
Investitiile straine inseamna fabrici care creeaza profituri, bani care PLEACA DIN TARA LA SFIRSITUL FIECARUI AN.
Investitiile straine sint cel mai mare rau al unei tari – pe moment sint un factor pozitiv: intrari de capital, locuri de munca, etc, dar pe termen mediu si lung inseamna robinete cu debite uriase prin care se scurge avutie, nivel de trai al poporului acelei tari.
 Acest lucru se intimpla datorita profitului repatriat, de cele mai multe ori nici macar impozitat. 
China si Germania au inteles aceste lucruri de mult...
 China si Germania au facut o prioritate nationala din politica de excedent a balantei comerciale si investitiile in tari straine.
 Astfel, in aceste tari s-au acumulat de la an la an tot mai multe valori din tarile limitrofe la inceput si pe masura globalizarii, astazi aceste tari sug bogatia intregii planete.
 Nu o spun ca pe ceva rau – sint doar constatari...
 Un alt factor important al razboiului economic este DEFICITUL BUGETAR.
 La acest capitol China este din nou campioana mondiala.
 Daca o  tara  are deficit bugetar inseamna ca practic cheltuieste mai mult decit cistiga. Asta ce inseamna ? Ca acel popor traieste mai bine decit ar merita conform muncii lui, dar o face pe baza imprumuturilor.
 Nu pacaleste pe nimeni – isi fura singur caciula !
 Exista astazi tari in care tot poporul ar trebui sa munceasca un an sau mai mult de un an fara sa primeasca nicio retributie ca sa-si poata plati datoria !!! Cum e posibil asta ? Au luat credite si au trait mai bine decit li se cuvenea, dar datoria a ramas, trebuie platita.
 Cum o sa o plateasca ? De vazut... Pina una alta sint pasuiti.
 Cine-i pasuieste ? Cel ce i-a imprumutat. Cine i-a imprumutat ? FMI, Banca Mondiala, China, Germania... 
Vor sari unii destepti sa spuna ca si SUA. FALS !!! 
Cind tu ma creditezi pe mine cu 10 euro, dar datorezi Chinei 100 de euro, se cheama ca in realitate China m-a creditat ! 
De unde au FMI, Banca Mondiala, bani ?  De la tarile care au mai mult decit le trebuie... in mod direct sau indirect, tot de la China si Germania !
 In aceste conditii, cine e in spatele acestor institutii de credit, cine detine controlul, puterea ? China si Germania, normal !
 Cui da China si Germania credite, pe cine pasuieste la plata datoriilor restante ?
 Pe cei cuminti si ascultatori. Adica pe cei ce voteaza asa cum li se cere la ONU, la Consiliul de Securitate si in alte institutii care conduc lumea la ora actuala. 
Cui mai da China si Germania (in mod direct sau indirect) credite si pe cine mai pasuiesc ele ?
 Pai, tarile democrate, cooperante, coruptibile, care nu se opun intrarii de capital strain, investitiilor, care nu se opun importurilor de textile si jucarii chinezesti, de autoturisme germane, care nu impoziteaza profitul repatriat al fabricilor germane, etc. 
 Acestor tari cuminti care au inteles ca e normal ca firmele chineze si germane sa aiba dreptul de a cumpara fabrici si terenuri, de a face afaceri, de a face profit si mai ales de a putea trimite acest profit, cit mai putin impozitat, inapoi in tarile de origine ale investitorilor care din intimplare sint chiar China si Germania.
 Si atunci se creeaza un cerc vicios: tarile slabe au tot mai mare nevoie de ajutor financiar si pe masura ce primesc acest ajutor se afunda tot mai tare si mai tare in mlastina subjugarii.
Alte tari care fac excedente comerciale imense, tari care storc bogatiile planetei indreptind fluviul de valori spre ele, sint tarile mari exportatoare de petrol.
 Aceste tari absorb sume imense de bani din toata lumea - ar fi avut conditii exceptionale de a deveni viitorii stapini ai lumii, dar strategia lor de dezvoltare a fost de cele mai multe ori gresita. Arabii au folosit sumele imense de bani provenite din exportul de hidrocarburi de cele mai multe ori nechibzuit si negindit.
 Au investit in echipe de fotbal, autoturisme de lux, in pirtii de ski in desert, palate, zgarie nori, insule artificiale si alte extravagante lipsite de sens si eficienta.
 Daca arabii foloseau banii proveniti din exportul de petrol in scopul dezvoltarii resurselor energetice ale viitorului, astfel incit chiar si atunci cind petrolul se va termina, ei sa ramina regii energiei mondiale (o noua generatie de energie), azi ei ar fi fost stapinii lumii.
 Daca in loc sa faca insule artificiale cumparau mine de fier, uraniu, bauxita si cupru in Australia, America de Sud si in Africa, azi ei ar fi fost stapinii lumii. Dar ei au cheltuit avutiile imense ca o femeie cocheta care cheltuieste pe lux si desantare tot ce-i cade in mina.
Tot acest fluviu de bani (valori) ce se scurge de zeci de ani dinspre occident spre orient pentru petrol, minereuri si chinezarii, au dus la actuala criza economica.
 Sa ne imaginam ca in occident exista acum 20 ani o suma de bani, sa zicem 100.000 miliarde $, bani ce aveau acoperire in marfuri si valori.
 In ultimii 20 ani, din cauza deficitului balantei comerciale dintre occident si orient, o mare parte din acesti bani, daca nu chiar toti, au luat drumul orientului.
 Veti spune, bine, dar cum asa, ca noi vedem ca mai sint bani pe piata ?
 Da, mai sint, dar tot mai putini si cei care sint, sint pentru ca marele popor chinez, (dupa ce ne-a luat bani si ne-a dat in schimb tricouri si jucarii care in 1-2 ani au ajuns la groapa de gunoi) ne-a dat o parte din bani inapoi, dar sub forma de imprumut cu care sa acoperim gaurile deficitului balantei comerciale si ale deficitului bugetar. Asa ca banii care sint azi pe piata sint mai putini (de aceea este criza) si nici nu mai sint ai nostri, ci sint bani luati cu imprumut, mai direct sau mai putin direct, tot de la marele popor chinez.
Si totusi, azi mai avem un semn de intrebare: in lumea noastra nu incap doua sabii intr-o teaca... mai devreme sau mai tirziu, China va ramine singurul stapin. De ce? Pai sa vedem care sint atuurile si punctele slabe ale celor doua tari:
Atuurile Germaniei:
-          Mentalitatea, disciplina, ordinea, seriozitatea, organizarea
Atuurile Chinei:
-          Populatia... un sfert din populatia planetei
-          Accesul la resurse
-          Un teritoriu imens
-          Pozitionarea strategica
-          Ambitia unui popor ce are in spate un trecut glorios, o istorie si o civilzatie de 5000 de ani
-          Spiritul de sacrificiu
-          Conducerea autoritara si concentrarea puterii in mainile unui grup restrins
-          Legi draconice care pastreaza ordinea si disciplina
-          Cea mai evoluata tara in domeniul resurselor energetice alternative
-          Un sistem politic mai bine adaptat acestor "vremuri de razboi"
 
Punctele slabe ale Germaniei:
-          Un popor relativ mic... mult mai mic decit cel chinez
-          Restringerea  „spatiului vital”
-          Sistem politic corupt, perimat, inflexibil, birocratic
-          Pierderea autoritatii legii, scaderea permanenta a nivelului de ordine si disciplina datorita legilor proaste care de cele mai multe ori incurajeaza faradelegea, protejeaza infractorul
-          Lipsa totala a resurselor de materii prime
-          Nationalismul  care uneori actioneaza ca o frina de mina
Punctele slabe ale Chinei:
-          O relativa raminere in urma din punct de vedere economic
-          Dependenta de resurse minerale externe 
China este azi in topul dezvoltarii tehnologiei resurselor de energie regenerabila, a rezolvat problema materiilor prime luind in stapinire aproape in intregime Africa, au toata economia americana la picioare prin datoria imensa pe care statul american o are fata de statul chinez.
 Din punct de vedere tehnologic, China este un miracol... adesea orice inventie de pe lumea asta ajunge sa fie pusa in aplicare mai repede in China decit reuseste insasi inventatorul. 
Chinezii copiaza, fura, reproduc mai repede decit reuseste inventatorul sa gindeasca... Fara sa inventeze nimic, ei au acces la toate marile descoperiri tehnologice ale lumii. Si furtul poate fi o arta, iar ei sint cei mai mari artisti in  acest domeniu !
O alta calitate fantastica a acestui popor este ambitia de a fi primul.
 Fiecare chinez in parte vrea sa fie in mod particular primul - oriunde l-ai pune pe chinez, el vrea sa ia locul intai, sa fie cel mai apreciat, sa-i ia locul colegului, sa cistige cel mai mult, sa fie number one. Si pentru a-si atinge scopul, nu are scrupule ! Asta e educatia pe care o primeste, asta e traditia pe care o mosteneste. 
 Conducerea centralizata a tarii este un factor foarte important... puterea e concentrata in mainile citorva oameni, deciziile se iau repede, fara ezitari, fara tergiversari.
 Ordinea si disciplina sint cuvinte de ordine – pedeapsa cu moartea se aplica, omul corect si cinstit e protejat de lege, infractorul, nemernicul, ticalosul nu are niciun drept, spre deosebire de Europa unde infractorul e protejat, iar pagubitul, omul cinstit e discriminat si intimidat. 
 
Europa... lumea in care infractorii au mai multe drepturi decit oamenii cinstiti. Europa... societatea in care pagubitul face puscarie pentru ca a incercat sa-si apere bunurile, casa sau familia, iar infractorul e despagubit pentru prejudiciile suferite.
 Europa... lumea in care multi aleg sa devina infractori pentru ca pot sa traiasca mai bine in puscarie decit in libertate.
 E imoral, anormal si nedrept, dar asta se intimpla intr-o societate in care legile sint facute de infractori si de catre interpusii lor. Asta se intimpla intr-o societate bolnava din cauza unui sistem corupt si murdar pina in maduva oaselor. 
Asta se intimpla din cauza unui sistem politic retrograd, invechit, inadaptat la realitatile secolului 21.
 
GLOBALIZAREA este prost inteleasa astazi. Azi globalizarea inseamna HAOS... amestecarea raselor, libera circulatie, emigratie si haos economic, politic si social. Globalizarea trebuie sa insemne legi unitare la nivelul planetei, ordine,
 respect fata de valorile umane, protejarea oamenilor buni, corecti, cinstiti si eliminarea ticalosilor.
 Globalizarea ar trebui sa insemne armonie legislativa pe toata planeta,
 cooperare strinsa si eficienta intre popoare pentru rezolvarea marilor probleme globale, rezolvarea problemelor emigratiei clandestine, eradicarea saraciei, reducerea poluarii si protectia mediului. Asta trebuie sa fie globalizarea – drumul catre o lume mai buna, mai echilibrata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu