miercuri, 2 ianuarie 2013

CÂTEVA LĂMURIRI DESPRE NOUA SUPERARMĂ A RUSIEI



         Unele dintre  marile publicații americane (precum Herald Sun), imitate imediat de publicații românești electronice de duzină (precum Gândul) au publicat recent articole exploziv-spectaculoase privitoare la noua armă psihotronică rusească. Ele spun că noua armă a rușilor poate schimba lumea și poate transformă oamenii în zombi (adică morți vii) și se arată revoltate de faptul că Armata Rusă face experimente pe oameni cu arme psihotronice sau cu arme care folosesc radiații electromagnetice.
          Această atitudine este, desigur, una ipocrită, fiindcă nu au trecut decât câteva zile de când aceleași ziare au prezentat în paginile și clipurile video de pe edițiile lor electronice noul tun electromagnetic american EHS (testat cu succes de Marina SUA) precum și noua superarmă electromagnetică ADS (Active Denial System), testată deja în Afganistan timp de doi ani și care nu omoară, dar prăjește creierii inamicului. Dacă el ajunge sau nu un zombi, nu mai știm.
      Lucrurile la acest capitol sunt însă mult mai complicate și adevărata armă deținută de ruși nu este arma psihotronică de care scriu ziarele americane ci una cu mult mai înspăimântătoare.
       Nici rușii nici americanii nu pot utiliza arme cu efect biologic. La Convenția de la Geneva din 1972 și la Conferința Internațională pentru Politica de Securitate de la Geneva din decembrie 2011, SUA și Rusia au convenit să nu producă arme de război care să afecteze sănătatea psiho-biologică a speciei umane.
    Vladimir Putin a declarat în numeroase rânduri că Federația Rusă își va respecta cu strictețe toate obligațiile ce decurg din tratatele internaționale privind înarmarea și nu va apela niciodată la arme biologice.
    La fel miniștrii Apărării din Rusia. Rusia a ratificat Acordul BWC și l-a semnat în 1997. În 2006 a declarat BWC ca bază fundamentală pentru politica ei viitoare. Chiar dacă ea are fabricate arme psihotronice, nu le va folosi decât dacă este provocată.  Dar și aici este un semn de întrebare.
    Pentru că o astfel de armă nu are efecte strategice. Nici un general rus cu mințile întregi nu ar trage în inamic cu o astfel de armă dintr-un motiv foarte simplu: efectele ei s-ar întoarce asupra Armatei Ruse. Militarii ruși în loc să se lupte cu o armată inamică în toate mințile ar trebui să se lupte cu o armată de zombi demenți care vin peste ei și care  sunt poate mai periculoși decât inamicii sănătoși mintal.
    În ciuda acestui aspect, la întâlnirea din 22 martie 2012 pe careVladimir Putin a avut-o cu miniștrii ruși, generalul Valeri Serdiukov, ministrul Apărării a raportat despre faptul că în viitorul apropiat (2012-2016) savanții ruși vor definitiva proiectele aflate în lucru  și vor propune Armatei Ruse să se doteze cu noile arme pe care ei sunt gata a le definitiva.  Generalul a spus: ”Aceste arme sunt bazate pe principii fizice noi: nucleare, geofizice, psihofizice” etc.
    Lucrurile trebuie înțelese foarte bine. Arma psihofizică nu este interzisă, fiindcă ea nu acționează direct asupra minții și conștinței umane ci prin intermediul unor mijloace fizice externe (sunet, lumină laser, proiectil, radiație nucleară etc.). Ea urmărește exacerbarea reacțiilor umane față de acești stimuli. Arma psihotronică este arma cu ajutorul căreia conștiința militarului interacționează direct cu psihicul inamicului și-l atacă direct pe plan mental. Iar acest lucru este interzis de convențiile internaționale, fiindcă deschide o primejdioasă cutie a Pandorei și o armată se poate trezi atacată de inamic exact cu tipul de armă cu care ea tocmai l-a lovit. Este motivul pentru care Armata Germană a capitulat necondiționat în 1945 fără să folosească arma chimică. Dacă ar fi făcut-o, asta ar fi însemnat dispariția poporului german, pentru că Aliații ar fi răspuns imediat cu aceeași monedă.
    Așadar articolele privitoare la ”noua armă psihotronică rusească, armă care poate schimba soarta lumii” sunt discutabile. Totuși…în anul 2004 s-a întâmplat  în Rusia ceva care nu trebuie trecut cu vederea și care nu este știut decât de foarte puține persoane. 
    În anul 2004, în prima jumătate a lunii septembrie a avut loc o intensificare fără precedent a convorbirilor dintre  Marele Stat Major al  Armatei  Ruse şi laboratoarele militare de cercetare științifică ale Armatei Ruse  din Asia. În răstimp de câteva zile, au avut loc nu mai puţin de 36 de zboruri ale unor avioane militare ruseşti care au decolat din Moscova către aceste centre având la bord militari de rang înalt sau persoane din conducerea statului rus și apoi s-au întors aducându-i pe aceștia înapoi.
     Începând cu  data de 10 noiembrie 2004,  în patru poligoane militare ruseşti prevăzute cu centre ştiinţifice militare de cercetare din  Turkmenistan şi  Kazahstan  s-a  declarat starea de alarmă,  iar paza militară a fost triplată. A fost întărită paza la frontierele Kazahstanului.
     În ziua de joi anterioară datei de 22 noiembrie 2004, preşedintele Rusiei,  Vladimir Putin  a cerut o întâlnire urgentă la Kremlin cu mareșalii și generalii cu înalte responsabilități militare în domeniul Apărării și la această ședință le-a spus cu o voce gravă: ”Vreau să vă anunț pe toți cei prezenți aici că Federația Rusă și Armata Rusiei se află începând de azi în  posesia celei mai puternice arme de pe  planetă. Este o armă cu totul nouă, bazată pe principii fizice noi, o  armă de o forță colosală și teribilă. Nici o altă ţară din lume nu posedă o asemenea armă şi probabil nici nu va dispune de aşa  ceva în viitorul apropiat. Ca atare trebuie să știți că Rusia  se declară în continuare unul dintre marii actori de pe arena mondială în ceea ce priveşte  folosirea  armamentului de forţă. Arma pe care o avem este o armă pe care nu o au şi nu o vor avea în viitorul apropiat alte puteri nucleare  în afara Rusiei”.
      Se pare că Vladimir Putin a făcut o declarație în acest sens dar mult mai scurtă și mai voalată în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc imediat după această ședință. Despre ce fel de armă este vorba, el nu a precizat.
   Construirea de arme noi nu este un lucru neobișnuit pentru Rusia. Dar noua armă pe care o deține Rusia se pare că este, într-adevăr, una neobișnuită. Și în mod cert, ea nu este nicidecum una psihotronică.
                                                            Ion DINIȘOR

Sursa: universulromanesc.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu