joi, 17 ianuarie 2013

Cnd vine FMI-ul, dam in boala lui Calache



      Este bine ştiut că toate guvernele lui Boc, au suferit de boala lui Calache. O maladie încă nedefinită, însă simptomele erau specifice modului de lucru manifestat în guvernele Boc, prin slugărnicii, zgomote, sunete, căzături în cap, înjurături şi acte legislative cu efect de bumerang. Scopurile lui declarate au fost să reducă bugetele de cheltuieli, la salarii, la pensii, la investiţii. Însă acestea, mai de grabă au crescut. Astfel, a putut să iasă şi OuG 1/2011 care dimensionează într-un mod cu totul ieşit din comun, pensile militare pe principii întâlnite numai în stratosferă, ceea ce a făcut ca la unii să crescă nejustificat, iar la alţii să scadă tot atât de nejustificat.  Şi nu numai atât. Te obligă să depui o cerere, care prin esenta ei, că de-aia ceri, ar trebui să-ţi dea, nu să-ţi ia.
       Mai în glumă mai în serios, reântregirea pensiilor militarilor afectaţi de OuG 1/2011, este o măsură obligatorie pentru guvernarea Ponta, nu numai pentru faptul că a promis această reparaţie, dar şi pentru faptul că este jurist şi înţelege mai bine decât mulţi alţii, că nu poate funcţiona cu o ordonanţă, care încalcă drepturile elementare ale omului, drepturi constituţionale, pe care omul deja le-a câştigat. O ordonanţă cu o metodă de calcul, având la bază elemente inexistente, inventând contribuţii şi stagii de cotizare ce n-au existat până în anul 2001, în sistemul drepturilor băneşti militare. O ordonanţă care raportează solda, la salariul mediu pe economia naţională din etapele istorice parcurse, ca reper de dimensionare a pensiei militare, rezultând calcule discriminatorii. O ordonanţă idioată, elaborată de nişte idioţi, care dă posibilitatea prin anexa 3 art.8 să se asimileze la venituri salariale, sumele obţinute din venituri extrabugetare. Şi armata Ceuşistă în complexitatea activităţilor desfăşurate, a avut misiuni şi în afara cazărmilor. Asta nu înseamnă, ca cei care au desfăşurat activităţi de acest gen, să beneficieze de dublă dimensionare a pensiei lor, faţă de ceilalţi din cazărmi, la aceeaşi funcţie, grad şi vechime, luând în calcul stimulentele extrabugetare venite de la instituţiile civile. De aceea am susţinut de fiecare dată, că este necesar, să se facă o departajare între soldă şi salariu, între misiunile în soldă statului de cele remunerate în salariu ca rezultat al producţiei.
         Cum poate rămâne în funcţiune o ordonanţă care te obligă să introduci o cerere de recalculare, prin care trebuie să-ţi dai consimţământul să-ţi ia din pensie. Cum poate rămâne o astfel de ordonanţă care te sancţionează, dacă nu introduci cererea, anulându-ţi pensia, dându-ţi în locul ei o sumă stabilită aleatoriu de către o entitate. De ce atât şi nu mai puţin? Cum s-a stabilit atât şi nu mai mult? Care a fost logica, ori considerentele stabilirii acestui cuantum şi până când se va acorda, dacă pensionarii nu depun cereri de recalculare? Cine le apără acestora drepturi câştigate. Unde este acel avocat al poporului, pentru care se bat politicienii?
         De aceea avem nevoie de o societate puternică, care să reacţioneze promt, la asemenea derapaje. O clasă politică puternică, verticală să sanctioneze imediat imbecilii de teapa lui Oprea, să nu mai apară prin guvernări.
         Mă tem că şi guvernarea Ponta, a luat boala lui Calache, de care a suferit guvernarea lui Piticu. Ăsta nu făcea un pas până nu venea FMI-ul. Parcă FMI-ul guverna România. Nu este exclus, ca şi guvernul Ponta să motiveze într-un fel întârzierea reparaţiei ce trebuie făcută pensionarilor militari afectaţi, de ordonanţa idioată scoasă de Boc şi Oprea.

                                                     Col.(r) Nour Constantin

Publicat pe 14 ian 2013 în Ziarul Tricolorul ţi BistriţaNews iar pe 16 ian. În Observator de Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu