luni, 14 ianuarie 2013

[Sfaturi utile] Revizia si verificarea instalatiilor de gaze


Revizii şi verificări

Obligativitatea efectuării reviziei/verificării instalaţiei de utilizare a gazelor naturale

Efectuarea verificării/reviziei instalaţiei de utilizare a gazelor naturale este, conform noilor prevederi legislative (Normele Tehnice în vigoare NTPEE – 2008 aprobate prin Ordinul A.N.R.E 5/2009 publicat în Monitorul Oficial nr. 255 bis, partea I/16.04.2009), o obligaţie ce revine clienţilor.
Potrivit normelor legale în vigoare, verificarea tehnică a instalaţiilor de utilizare se realizează la maximum 2 ani, iar revizia tehnică a instalaţiei de utilizare la maximum 10 ani.
Revizia este obligatorie şi în următoarele cazuri:
  • în urma neutilizării instalaţiei o perioadă mai mare de 6 luni;
  • după orice accident care poate afecta instalaţia de utilizare.
În cazul nerealizării serviciului de verificare/revizie în termenul specificat mai sus, pentru asigurarea reţelei şi a instalaţiei de utilizare, furnizorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy România va fi pus în situaţia de a aplica măsurile de sistare a furnizării gazelor naturale.
În vederea îndeplinirii obligaţiilor legale, clienţii GDF SUEZ Energy România  pot alege pentru efectuarea serviciului de verificare/revizie orice firmă autorizată ANRE.
Prin intermediul facturii de gaze naturale GDF SUEZ Energy România informeză clienţii privind data limită până la care trebuie să efectueze serviciul de revizie/verificare. De asemenea, furnizorul de gaze naturale vă pune la dispoziţie prevederile legale în vigoare (link catre sectiunea informarea consumatorilor/extras NTPEE) şi informaţii cu privire la acest subiect*.
___
* Pentru mai multe informaţii cu privire la acest subiect, vă invităm să ne scrieţi  completând formularul de contact online de pe site(www.gdfsuez.ro)  sau să ne contactaţi la numărul 021 9366 din Bucureşti şi Ilfov sau 02xx936 din orice alt judeţ (xx – prefixul Romtelecom al judeţului în care locuiţi).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu