marți, 1 ianuarie 2013

Publicatia ANCMRR-revista "Rezerva Ostirii Romane"

Bucurati-va ! Cu numai 4(patru) lei puteti intra in pose revista "REZERVA OSTIRII ROMANE"


    Anul 1999 marchează apariţia primului număr al publicaţiei "Rezerva Oştirii Române", revistă de informare, opinie, colaborare (cultură), organ al A.N.C.M.R.R. Editorialul primului număr, semnat de primul director al revistei, domnul general-locotenent (r) prof. univ dr. Iulian Topliceanu" o publicaţie care se doreşte a fi pusă la dispoziţia tuturor membrilor Uniunii (azi Asociaţiei), pentru a-şi putea exprima orice nevoie de comunicare".

     Încă de la primul număr era subliniată idea că în realizarea unei reviste de calitate , un rol deosebit revine colegiului de redacţie şi nu în ultimul rând colaboratorilor. Era o cerinţă ce avea să se materializeze în timp, în primul rând prin calitatea revistei. S-a stabilit încă de la început ca revista să apară semestrial , respectiv două numere pe an, în lunile mai şi decembrie.
     Directoratul revistei a fost asigurat astfel: de la numerele 1-16 a funcţionat ca director al rervistei domnul general-locotenent (r) prof. univ. dr. Iulian Topliceanu. Începând cu numărul 17 al revistei, director al acestei publicaţii este domnul general (r) prof. univ. dr. Mihai Iliescu, preşedintele A.N.C.M.R.R., ales în această funcţie la Conferinţa Naţională Extraordinară din mai 2007.
      Din Colegiul de redacţie la primele 20 de numere ale revistei, au făcut parte colonel (r) Florea Şerban, general maior (r) Eugen Teodorescu, general de brigadă (r) Mihai Chiriac, general de brigadă (r) dr. Ion Ganea, general de brigadă (r) Gheorghe Creţu, redactor-şef începând cu numărul 4 al revistei şi în prezent, col. (r) Traian Bucurenciu, col. (r) ing. Mircea Alexe, col. (r) Ioan Mija, col. (r) Ioan Filip Rotaru. În cele 20 de numere apărute până în prezent, au fost prezentate aproape 600 de materiale diferite, care au acoperit de fiecare dată 60-70 de pagini.
       Editorialele din fiecare număr, precum şi rubricile periodice şi cele permanente: Simboluri naţionale, "File de istorie", "Valori ale culturii, civilizaţiei şi spiritualităţii româneşti", Probleme de interes, "Din viaţa A.N.C.M.R.R.", "Din viaţa Filialelor şi Subfilialelor", "Acţiuni militare moderne", "Legislaţie", "Sfatul medicului" etc., au făcut ca revistra să fie foarte apreciată de cadrele militare în rezervă şi în retragere şi nu numai.
       Revista cuprinde de asemenea, de la primul număr, rubricile "IN MEMORIAM", "Pagina lirică", "Semnal" şi "Curier", "Opinii", "Sport", "Haz de necaz", "Aniversări, aniversări", "Din viaţa asociaţilor afiliate şi cu care se colaborează", "Din viaţa asociaţiilor similare A.N.C.M.R.R.", bine primite de cititori. În afara celor din colegiul de redacţie, au semnat materiale peste 200 de colaboratori, cei mai mulţi dintre aceştia fiind cadre militare în rezervă şi în retragere, membri ai A.N.C.M.R.R. Revista a fost onorată să găzduiască în paginile sale şi articole scrise de personalităţi militare şi civile, care, prin ineditul informaţiilor prezentate, au dat un plus de vigoare conţinutului acesteia. În condiţii uneori dificile, în special de ordin financiar, revista a apărut la timp în toţi aceşti ani. Un sprijin neprecupeţit pentru editarea revistei noastre l-am primit din partea Ministerului Apărării Naţionale şi în ultima perioadăde la Fundaţia "Ştefan Guşă".
Cititorilor noştri le reamintim deviza de suflet: "Nu uitaţi că revista trăieşte prin fiecare dintre noi. Să nu o lăsăm nicicând să moară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu