miercuri, 9 ianuarie 2013

Comunicat ANCMRR-01.12/2012

Protocol de colaborare între Alianța de Centru Stânga (PSD+UNPR) și Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”

Sâmbata, 01 Decembrie 2012, la sediul PSD din Sos. Kiseleff nr. 10, s-a semnat un protocol de colaborare și parteneriat între Alianța de Centru Stânga (PSD+UNPR) și Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în RetragereAlexandru Ioan Cuza”.
ACS a fost reprezentată de președintele PSD, Victor Ponta, președintele UNPR, Gabriel Oprea, Secretarul General PSD, Liviu Dragnea și Secretarul General UNPR, Neculai Onțanu, iar ANCMRR a fost reprezentată de Gl(r) prof. univ. dr. Mihai Iliescu în calitate de președinte și Gl.(r) ing. Aurel Dănescu în calitate de prim-vicepreședinte.
Semnatarii protocolului de colaborare urmăresc îmbunătățirea condițiilor sociale, de informare și consiliere a cadrelor militare în rezervă și în retragere, diversificarea ofertei de servicii și programe, precum și implicarea pertinent a acestora în activitatea de gestionare și administrare eficientă a treburilor publice ale țării.
Alianța de Centru Stânga sprijină respectarea prevederilor constituționale și a drepturilor dobândite prin lege, asigură promovarea unor inițiative legislative în domeniul pensionarilor militari, asigură protecția socială a cadrelor militare în reyervă și în retragere în vederea asigurării unor condiții de viață decentă. Protocolul mai prevede sprijinirea și consilierea în materie de acordare a asistenței sociale pentru pensionarii militari dar și pentru soți/soții ai acestora, la cerere.
Prin semnarea acestui protocol de colaborare și parteneriat, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere “Alexandru Ioan Cuza” va colabora cu structurile Alianței de Centru Stânga (PSD+UNPR) pentru eficientizarea comunicării între acestea și cadrele militare în rezervă și în retragere, elaborarea de propuneri de soluționare a problemelor specifice, organizarea de acțiuni comune pentru cultivarea tradițiilor poporului și a armatei române.
 
 
 
 

Un comentariu:

  1. Degeaba exista Protocolul cu Alianta de Centru-Stanga, atat timp cat exista imixtiunea PNL-ului. La Tecuci, primarul este liberal. Si il "doare" undeva de ANCMRR. Nu vrea sa ne primeasca pentru discutii, nu-l intereseaza problemele Subfilialei locale, pe singurul Cetatean de onoare al Tecuciului care este militar (in viata) si al doilea din toate timpurile, il tine cu orele la usa sa, fara a-l primi, nu suporta depunerea de coroane la monumente de Ziua Armatei sau de Ziua Nationala etc. Nu am putut sa-i facem campanie electorala, ca nu ne da voie statutul, dar am votat USL (chiar daca nu pe dansul personal). Iar vorba ca ar fi ofiter in rezerva ?, ma indoiesc.

    RăspundețiȘtergere